Speltherapeut

Ik ben speltherapeut Janneke van der Heijden

Mijn kracht ligt in mijn vermogen om goed te observeren en makkelijk aan te sluiten bij kinderen. Kinderen voelen zich snel vertrouwd en laten daardoor vaak snel in hun spel zien waar de problemen of zorgen liggen. Daar kunnen we dan vervolgens mee aan de slag.

Klik hier als u wilt weten hoe speltherapie werkt.

Met mijn man, twee kinderen en onze hond woon ik in Berkel en Rodenrijs. Ik ben sinds 2000 werkzaam in verschillende vormen van zorg voor kinderen. Ik werkte als sociotherapeut bij Yulius, een kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie en als onderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming. Tot eind 2017 was ik, naast speltherapeut, ook  zorgregisseur, pedagoog en video hometrainer bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Rotterdam.

Speltherapeut in opleiding Geeske Baas

Ik werk ongeveer 30 jaar met jonge kinderen in het basisonderwijs. Mijn kracht is dat ik makkelijk contact maak met kinderen waardoor er sneller een goede relatie kan worden opgebouwd.

In het onderwijs mis ik de tijd om op individueel niveau, uitgebreid aandacht te geven aan ieder kind. Zeker aan kinderen die wat extra aandacht nodig hebben. Daarom ben ik gestart met de opleiding Speltherapie.  Dit jaar mag ik me, onder begeleiding van Janneke, verder in mijn nieuwe vak gaan bekwamen. Ik kijk er naar uit!

Opleiding en registratie Janneke van der Heijden

Ik volgde de bachelor opleiding speltherapie aan de Hogeschool Utrecht. Deze opleiding gaat uit van de kracht van een client-centered basishouding.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)Koepelorganisatie (RBCZ)Nederlandse Vereniging voor Speltherapeuten (NVVS) en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen.

Speltherapeut Janneke van der Heijden, Logo NFGSpeltherapeut Janneke van der Heijden, Logo RBCZSpeltherapeut Janneke van der Heijden, Logo NVVS

Speltherapeut Janneke van der Heijden, Logo FVB

 

 

Samenwerken

Soms is speltherapie niet de meest geschikte vorm van hulp. In dat geval verwijs ik door naar andere therapeuten of hulpverleners in Lansingerland (e.o.), waaronder:

 

Praktijk Beeldinzicht (beeldende therapie voor jongeren en volwassenen)

Heeft u een vraag?